A kőfelverődés javítás aprólékos munka

Mindig a legváratlanabb helyzetekben pattan fel kő vagy nagyobb méretű kavics a szélvédőre. Szerencsés esetben nem hagy nyomot az üvegen, de van, amikor meglátszik a felverődés és rögtön kőfelverődés javítás lesz a következő feladatunk. Előfordul akkora erejű ütés, ami felsérti a teljes felületet, így gyors segélyt kell igénybe venni. Olyan szakemberhez szükségszerű fordulni, aki a kőfelverődés javítás mestere és megvannak hozzá a megfelelő eszközei. Egy hozzáértő ember tudja, milyen módon lehet szakszerűen ellátni a hibát, hogy az esetleges újabb baleset során ne veszítsük el az egész szélvédőt.

Mert elsősorban nem gondolunk ekkora mértékű károkra egy apró kis pötty láttán, ám a valóság ettől sokkal kegyetlenebb. Megesik, hogy egy hibát teljesen eltüntetni nem lehet, de különböző eljárással bizony fel lehet tölteni a lyuk felületét és a módszer által bezárják a repedező felületet. A folyamat során vákuumot alkalmaznak a felesleges levegő eltávolítására, majd préseléssel belejuttatják a ragasztót az üveg közötti repedésekbe. A kőfelverődés javítás precíz munkát és magas fokú odafigyelést igényel.

Az autóüvegezés szükséges a biztonságos vezetéshez

A gépjármű tulajdonosok legnagyobb félelme a kőfelverődés, amivel megrövidül a szélvédő élettartama. Ha egy nagyobb darab ütközik az üvegnek és előzetesen repedés is található rajta, szinte biztos a katasztrófa. Ezért érdemes az autóüvegezés szakértői felé venni az irányt. Ha törődünk a kocsinkkal és szeretnénk még sokáig használni, akkor minden hibát ki kell javíttatni még frissen, tehát az autóüvegezés szakembereinek szaktudására szükségszerű bízni a kocsit.

Bíznunk kell benne, hogy értik a dolgukat és az állagmegóvással további használati évekkel ajándékoznak meg bennünket. Saját kézzel az interneten látott videókból ötletet meríteni felesleges időpocsékolás, általában nem működnek és rosszabbá tehetjük az adott állapotot. Jól átgondolva a lehetőségeket, még mindig sokkal kifizetődőbb a kisebb repedéseket kisimítani, mint egy teljes autóüvegezés. Figyeljen oda Ön is a szélvédő helyzetére és ne féljen tanácsot kérni, ha szükséges!

Szerkeszto