Illik esküvőn sportzakót viselni?

Esküvőre vagy hivatalos? Esetleg saját magad számára jelenti ez a nagy napot? Míg vőlegényként az esemény jellegétől függően érdemes kitenni magunkért, addig vendégként akár a sportzakó-farmer társítása is jó választás lehet. Ugyanakkor tény az is, hogy a trendeket illetően nincs semmi kőbe vésve. Az egyedüli dolog, amire mindenképpen ügyelni kell, az nem más, mint a méretben tökéletesen passzoló darabok viselése. Ez az öltönyre, zakóra, szmokingra egyaránt igaz. Viseld bármelyiket is, nem csak az alapanyag lényeges, hanem az is, mennyire felel meg azoknak a méretbeli standardeknek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

 

Ma már arra is lehetőség nyílik, hogy online válaszd ki a szín, szabásvonal és stílus szerint is számodra megfelelő ruházatot. Az öltöny esetében azonban kiemelt jelentőséggel bír a személyes megjelenés is, ahol a méretre igazítás lépései megtörténhetnek. Egy sportzakó esetében már más a helyzet, és az ideális méretet akár próba nélkül is sikerülhet megtalálni. Egy igényes férfi sportzakó is jó választás lehet egy esküvőre. Egyébként sem hiányozhat egyetlen férfi ruhatárából sem, hiszen úgy biztosítja az elegáns megjelenést, hogy közben nem kell feszengened, és kényelmesen érzed magad.

 

Ha a hétköznapi feladatok engedik, akkor is kitűnő választás a sportzakó. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elegáns megjelenéssel nem csak az alkalmat tiszteli meg az ember, hanem például az üzleti életben határozottságának és magabiztos fellépésének is nyomatékot ad. Ha ugyanis elégedetten tekintesz a tükörbe, és az üzleti megbeszélés, tárgyalás vagy előadás tartásához passzol öltözéked, az önbizalmadon is sokat dobhat.

 

Amikor az esküvői megjelenésről van szó, akkor napjainkban egyre kevésbé gondolkodunk kötött szabályokban. Az ifjú pár is dönthet úgy, hogy a lazaság és a fiatalosság jegyében eltérnek a standardektől. Vendégként sem feltétlenül a leginkább elegáns darabokat kell előhúzni a gardróbból. A sportzakó – ahogyan nevéből is ered- sportos eleganciát biztosít. Ez pedig valljuk be, sokszor vonzóbb, mint a szigorú öltözködési szabályok követése, és az ettől való feszengés.

 

nemadmin