Ne maradjon el a mai névnap köszöntése

mai névnap

Nagyon kedves dolog, ha gyakran gondolunk valamelyik szerzettünkre, ismerősünkre.

Úgy tartják, hogy főként a hölgyek azok, akik nehezen viselik, ha a párjuk elfelejti a különféle fontosabb események dátumait. A mai névnap esetében ettől biztosan nem kell félni, ugyanis elég a naptárra pillantani, vagy felütni a kerdezdmeg.hu weboldalt és azonnal tisztába lehetünk azzal, hogy pontosan milyen megszólításra emlékezünk aktuálisan.

Kis hazánkban gyakran felvetődő kérdés, hogy milyen névnap van ma? Bár az ünneplés mértéke családonként változó, egy kedves köszöntést mindenki örömmel fogad. Itt nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen egy száll virág, esetleg tábla csokoládé, férfiaknak üveg ital bőven elég a mai névnap alkalmával. Már önmagában az is sokat tesz, ha valaki nem felejtkezik el erről és csak pár kedves mondatot szól.

A mai névnap története messzire nyúlik vissza és a szentek neveihez köthető.

Több évszázad volt tehát arra, hogy felépüljön a mai trend. Ez országonként eltérő, ezért megéri tisztában lenni vele, hogy gyakran már a szomszédos vidékeken sem mindig esik hangsúly erre az alkalomra. Általában a különböző népcsoportoknak eltérő naptárjaik vannak, legalábbis, ami a nevekre vonatkozik. Ha tehát szeretnénk kicsit mélyebben belelátni a dolgokba, azon túl, hogy „Milyen névnap van ma?”, akkor jó helyen járunk. Bátran bővítsük ismeretinket és kövessük nyomon folyamatosan a mai névnap alakulását. Minden lehetőség adott arra, hogy sajátos gesztusokkal örvendeztessük meg a szívünknek kedves embereket és ezzel némi vidámságot csaljunk a szívükbe, mosolyt az arcukra.

nemadmin