Tabletta korai magömlés ellen: mit érdemes tudni választás előtt?

Tabletta korai magömlés ellen

A korai magömlésnek több definíciója ismert. Alapvetően arról van szó, hogy azelőtt következik be az ejakuláció, mielőtt a férfi és a partnere szeretné. Egyesek másfél – két perces időtartamról beszélnek a korai magömlés kategóriájában. Ez a probléma rengeteg férfi életében előfordul valamilyen életszakaszban, valamennyi ideig. Azonban ez egyáltalán nem megoldhatatlan probléma. Nézzünk néhány tanácsot erre nézve.

 

Milyen módszerek léteznek a korai magömlés megállítására?

A korai magömlést a helyzetek több mint 90%-ában pszichés, mentális okok okozzák, sokszor viszonylag egyszerű „feladatokat” követve és teljesítve visszaállhat a normális megömlés. Ha az otthoni praktikák nem vezetnek eredményre, érdemes lehet (szexuál)pszichológushoz fordulni.

Azonban egyes esetekben fiziológiai okai vannak a korai megömlésnek, ilyenkor mindenképpen orvos segítségére van szükség.

Van, aki pedig különböző gyógyszerekre esküszik. Ha ezt a módot választja, hogy nem mindegy, hogy milyen korai magömlés elleni gyógyszerrel próbálkozik.

Nézzünk néhány lehetőséget, amely segíthet

A stimuláció csökkentésére rengeteg módszer létezik. Egyesek fizikailag segítenek: az egyik legegyszerűbb megoldási javaslat az óvszer (ne extra vékonyat válasszunk). Léteznek olyan óvszerek is, amelyeken belül enyhe érzéstelenítő van, ezek a partner élvezetét semmilyen módon nem befolyásolják. Hacsak a kondom létét nem vesszük annak.

Léteznek érzéstelenítő krémek és spray-k is. Az utóbbiak között két nagyobb kategória van. A hagyományos érzéstelenítők segítenek, de a magömlés késleltetése közben mindkét félnek levon a szexuális élvezetből. Az újabb típusúak azonban a hímvessző idegvégződéseibe szívódnak fel, így sem Ön, sem partnere nem veszít a szexuális élményből.

 

Mentális segítség

Sokszor a teljesítési kényszer szorongáshoz vezet, a szorongás pedig korai ejakulációhoz. Igyekezzünk erről beszélni a partnerünkkel és nyugodjunk meg: fontosabbak vagyunk a partnerünknek, mind az elélvezés időzítése. A jelenlegi korai magömlés nem egyenlő azzal, hogy a szexuális teljesítménye rossz vagy nem lesz jó a jövőben.

Elég banális ötletnek tűnik, de gondolhatunk másra is. Ezt nemcsak a korai magömlésben szenvedők teszik, hanem azok is, akik az egyébként teljesen egészséges, esetleg kifejezetten hosszú aktusokat meghosszabbítanák. Gondolhatunk egy erdőre, építkezésre, matematikára, stb. – valami aszexuálisra.

Szintén fontos, hogy a szexuális aktust ne (csak) az elélvezés eszközének tekintsük, igyekezzünk a másikra, az érzelmekre is koncentrálni. Az orgazmusra koncentrálás nélkül lehet, hogy jobban is lehet élvezni az együttlétet.

 

Aktusbeli technikák

Egy-egy szexuális pozíció sokkal izgatóbb, mint mások. Bár ez elég egyéni lehet, ha a nő felül van vagy az oldalsó pózok általában kevesebb izgalommal járnak, ezzel is lehet késlelteni az orgazmust.

Amikor úgy érezzük, hogy rögtön szétrobbanunk, le lehet lassítani, a partnerünket máshogy kényeztetni, szünetet tartani.

Az előjáték is nagyon fontos része az aktusnak, és még gyors magömléssel is kiváló élmény kerekedhet egy hosszú, változatos előjátéknak köszönhetően.

nemadmin