Nem maradhat el a kertrendezés a tervezés és építés után

kertrendezés
Annak érdekében, hogy állandóan szép, egészséges és ápolt maradjon a kert, nem elég csak a megtervezését és az azt követő építést tökéletesen elvégezni. Nem szabad megfeledkezni a kertrendezés fontosságáról, ami ugye a karbantartást, a gondozást és ápolást jelenti, tehát egy mindennapos feladatot.
A megfelelő gondozás és szakértelem nélkül a legjobban megtervezett és megépített zöld terület sem tud sokáig csodaszép maradni. Néhány hét is elég ahhoz, hogy az esztétikai értékéből sokat veszítsen. Érthető, hogy ezt látva sokan azt hiszik, hogy nem éri meg befektetni a kerttervezésbe és építésbe, hiszen a végeredmény mindig elmarad a várttól.

Szerencsére ez távol áll az igazságtól, hiszen a gond forrása a kertrendezés hiánya, a megfelelő ápolás nélkülözése. Mindig felhívják erre a figyelmet azok a kertészek, akik tökéletes munkát végeztek a tervezéskor és telepítéskor. Hogy a kert gyönyörű maradjon a kertépítés után is, mindenképp folyamatos, szakszerű gondozást fog igényelni.
Manapság a kertrendezés egyet jelent a locsolórendszer telepítésével, ezen belül is az automata modell kiépítésével. Aki tehát azt akarja, hogy a legkevesebb időt és pénzt kelljen a kertre fordítani, mégis adott legyen az esztétikus hatás, az automata öntözőrendszert kell válassza.

Milyen locsoló rendszerek léteznek? Melyiket éri meg választani?

Többféle öntözőrendszer típus van manapság, ezért mindenki eldöntheti, hogy melyiket akarja. Sokat lehet hallani a hibrid locsoló rendszerek előnyeiről. Ennek hallatán rengetegen arra gondolnak, hogy egyszerre manuális és automata a berendezés.
Pedig nem arról van szó, csupán arról, hogy különböző márkák termékeinek az egyidejű felhasználásával készült el. Az ilyen locsoló rendszerek esetében például a vezérlő automatika lehet Hunter gyártmányú, míg az esőérzékelő Rain Bird, a fúvókák pedig a Toro által biztosítottak. Az építéshez szélesebb ismeret és információ szükséges a vezető márkák legjobb termékeiről. Az efféle locsoló rendszerek tervezését és megépítését érdemes szakira bízni.

Szerkeszto