A fekély kialakulása a szervezetünkön belül kezdődik

fekély kialakulása

Az emberi láb betegségei sok esetben a keringési problémákra vezethetőek vissza. A fekély kialakulása során lényegi elem az öröklött hajlam, az életmódbeli tényezők és bizonyos alapbetegségek megléte. A fekélyes bőrt semmi esetre sem szabad elhanyagolni! Amennyiben valaki a lábfején, a boka környékén, a nagylábujj mögötti részen érzékel szövethiányos elszíneződést, akkor lábszárfekélyről beszélünk. Meghatározó jelek továbbá a megduzzadt lábfej, a bőr hámlása és pikkelyesedése, a lábban érzékelt nehézkesség vagy fájdalom, előrehaladottabb esetben a váladékozás.

A fekély kialakulása hosszadalmas folyamat. A tünetek egy kisebb fajta vágás vagy egy balesetből származó seb elfertőződéséből is adódhatnak. Ilyenkor az állandó nyomás alatt tartózkodó vénák felett megsérül a bőr, illetve a keringés sem lesz kielégítő az érintett területen. Az erekben létrejövő erős nyomás a bőr közelében, kezdetben alattomosan roncsolja a kis hajszálereket, majd ezek elpattannak, megsérülnek és megkezdődik a fekély kialakulása.

Érszűkület kezelése természetes módszerekkel

A már fennálló betegség kúrálása több tényezővel is összefüggésben van. A lehetséges háttérbetegségek megléte vagy az életmódbeli sajátosságok egyaránt befolyásolják, hogy milyen minőségben történik az érszűkület kezelése. Gyógyszeres megoldással hatékonyan orvosolható a probléma, az állapot súlyosságától függ, hogy van módunk tablettamentes megoldást választani.

Sajnos a legvégső esetben amputáció is szóba kerülhet, ha nem sikerül rendbehozni az erek állapotát. Bár a legtöbb esetben indokolt a gyógyszerezés, de természetes módszerekkel is támogatható az erek védelme, kisebb mértékű károsodás esetén pedig megvalósulhat az érszűkület kezelése is. Az egyik legfontosabb, hogy időben felismerjük a problémát. Bizonyos esetekben a folyamat visszaszorítható. Az érszűkület kezelése részünkről is türelmet, kitartást kíván. Hagyjuk el káros szokásainkat és étkezzünk egészségesen! Mindig tartsuk be az orvos utasításait és szervezzünk a napunk végére könnyű sétákat!

Szerkeszto